Listing 1 - 10 of 27 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
628.4 --- 678.72 --- Alcohol --- Wijnen --- Voedingsleer algemeen --- Wijn --- Vins --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
Housekeeping --- Vegetarische gerechten --- Voeding en milieu --- 628.4 --- duurzaam koken --- Voedingsleer; algemeen --- Overige bereidingswijzen --- cookbooks
Choose an application
De voedingswetenschap is zeer complex. Boodschappen die bedacht zijn door marketingafdelingen van grote bedrijven en commerciële vermageringsdiëten, zaaien verwarring bij de consument. De wetenschap wil er het fijne van weten. Wat is zeker waar en wat is zeker niet waar? Op welke vragen heeft de wetenschap tot dusver geen antwoord? Misschien is ze zich van bepaalde vragen nog niet eens bewust? De auteur wil zo veel mogelijk vragen beantwoorden, evidence based, zodat de antwoorden juist zijn. Daarmee maakt hij komaf met onverantwoorde beweringen van voedingsgoeroes, misplaatste acties van marketinglieden enz. Het boek is dan ook bestemd voor iedereen die betrouwbare informatie wil hebben.
Voedingsleer --- voedingsleer --- evidence-based --- Voeding --- Voeding. --- Nutritionary hygiene. Diet --- 628.4 --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
Waarom, wat, hoe en hoeveel moeten we eten en drinken ? Al deze aspecten worden in dit boek nauwgezet besproken en ook toegelicht met overzichtelijke tabellen (volgens leeftijd en activiteit) en type-menu's. Uitdrukkelijke aandacht gaat naar de diverse voedingsfouten, fouten die medeverantwoordelijk zijn voor de belangrijkste welvaartsziekten, zoals: tandbederf, diabetes, zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten, bepaalde soorten kanker. Meer en meer verbruiken we (industrieel) bereide voedingswaren. Daarom wordt stilgestaan bij de additieven in onze voeding en de gebruikte conserveringsmethoden. Ook de alternatieve voedingswijzen ('natuurlijke' voeding, vegetarisme, macrobiotiek) worden besproken. Zelfs een factor zoals de kostprijs van onze voeding komt aan bod, evenals de zeker niet te verwaarlozen psychologische en sociale aspecten die verbonden zijn met de gebruikte voedingsmiddelen en voedingsomstandigheden. Kortom, dit vlot lezende boek geeft een klaar inzicht in alle essentiële facetten van de voeding. Het is wetenschappelijk gefundeerd maar toch probleemloos te gebruiken door al wie belangstelling betoont voor een gezonde, evenwichtige voeding.
Voeding --- Voedingshygiëne --- Voedingsleer --- Voedingsmiddelen --- Voedingsleer; algemeen --- 628.4 --- gezondheidszorg --- voeding --- voedingsleer --- 628.1 --- voedingsleer (gez)
Choose an application
#GSDBP --- 628.4 --- Anorexia nervosa --- Boulimia nervosa --- Dieet --- Genotsmiddelen --- Voeding --- Voedingsgewoonten --- Voedingsleer --- Voedingsmiddelen --- Voedingsstoffen --- Voeding: algemeen --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
Physiology of nutrition. Metabolism --- Nutritionary hygiene. Diet --- voedingstherapie --- fytotherapie --- voedingsgewoonten --- 628.4 --- borstkanker --- coronaire patiënt --- diabetes mellitus --- menopauze --- nutritherapie --- oncologie --- premenstrueel syndroom --- preventie --- trombosen --- voeding --- voedingsleer --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
Aliments--Allergie --- Allergie [Voedsel] --- Allergie alimentaire --- Food allergy --- Voedselallergie --- 628.4 --- chronischevermoeidheidssyndroom --- fibromyalgie --- gezonde voeding --- spijsverteringsstelsel --- voedingsallergie --- voedselintolerantie --- Voedingsleer; algemeen --- Nutrition --- Health aspects --- Handbooks, manuals, etc.
Choose an application
Als verpleegkundige of verzorgende ben je een belangrijke vraagbaak voor de zorgvrager. Maar ook degene die snel problemen kan signaleren. Hoe meer je van dit onderwerp afweet, des te beter je de zorgvrager op dat gebied kunt helpen. Het boek bestaat uit drie delen. - Deel 1 vormt de basis en gaat over gezonde voeding, voedingsstoffen en voedingsbehoefte. - Deel 2 gaat in op de dieetleer en het voedingsadvies. Hierin worden de belangrijkste ziektes en aandoeningen en de daarbij behorende diëten en voedingsadviezen behandeld. - Deel 3 is gericht op de voeding voor doelgroepen. Het begint bij de zwangere vrouw en eindigt bij de oudere. Ook is er een hoofdstuk gewijd aan voeding en religie, en aan de maaltijdvoorziening in zorginstellingen. De lesstof is voorzien van veel theoretische en praktijkgerichte opdrachten. Zo mogelijk gekoppeld aan een casus, zodat er een link met de praktijk wordt gelegd. Op onze site www.studiecloud.nl is de tekst digitaal te lezen met links naar interessante websites, oefenvragen en samenvattingen.
628.4 --- dieetleer --- pathologie --- zwangerschap --- religie --- zorginstellingen --- Kinderen --- Voedingsleer --- Dieetleer --- Gezondheidszorg --- 613.2 --- Voedingsleer; algemeen --- Voedingsleer. Dieet --- PXL-Healthcare 2016 --- voedingsleer --- Verpleegkunde
Choose an application
voeding --- 642.4 --- gezondheid --- voedingsleer --- voedselhygiëne --- 628.4 --- adolescenten --- babyvoeding --- bejaarden --- borstvoeding --- eiwitten* --- energie --- gezondheidszorg --- groei --- groeicurven --- kinderen --- kindervoeding --- koolhydraten --- mineralen --- ontwikkeling kinderen --- peuters --- prematuriteit --- sport --- vet --- vezels --- vitaminen --- volwassenen --- water --- zwangerschap --- Eiwitten --- Energie (voeding) --- Jongeren en voeding --- Kindervoeding --- Koolhydraten --- Lactatie --- Mineralen --- Peutervoeding --- Spoorelementen --- Sportvoeding --- Vetten --- Vitaminen --- Vochtinname --- Voedingsstoffen --- Voedingsvezels --- Zuigelingenvoeding --- voedingsleer - algemeen --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
#BSCH: vak: huishoudkunde --- voedingsleer --- 628.4 --- Voeding --- Voedingsgewoonten --- Voedingsleer --- Voedingsmiddelen --- Voedingsstoffen --- Voedingsleer; algemeen --- Schoolbooks - Didactic material --- Agrotechnology and Food Sciences. Human Nutrition --- Human Nutrition (General) --- Human Nutrition (General). --- Secondary education --- Nutritionary hygiene. Diet
Listing 1 - 10 of 27 | << page >> |
Sort by
|