Narrow your search
Listing 1 - 10 of 27 << page
of 3
>>
Sort by

Book
ABC van de wijn
Authors: --- ---
ISBN: 9024377331 Year: 2000 Publisher: Aartselaar Deltas

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Goed eten : een jaar proeven, koken en zoeken naar een eerlijke keuken
Authors: --- ---
ISBN: 9789085423386 Year: 2012 Publisher: Antwerpen Amsterdam De Bezige Bij

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Evidence-based voedingsleer : eten en weten
Author:
ISBN: 9789044132755 Year: 2015 Publisher: Antwerpen Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De voedingswetenschap is zeer complex. Boodschappen die bedacht zijn door marketingafdelingen van grote bedrijven en commerciële vermageringsdiëten, zaaien verwarring bij de consument. De wetenschap wil er het fijne van weten. Wat is zeker waar en wat is zeker niet waar? Op welke vragen heeft de wetenschap tot dusver geen antwoord? Misschien is ze zich van bepaalde vragen nog niet eens bewust? De auteur wil zo veel mogelijk vragen beantwoorden, evidence based, zodat de antwoorden juist zijn. Daarmee maakt hij komaf met onverantwoorde beweringen van voedingsgoeroes, misplaatste acties van marketinglieden enz. Het boek is dan ook bestemd voor iedereen die betrouwbare informatie wil hebben.


Book
Wat met onze voeding?
Authors: ---
ISBN: 9053500103 Year: 1990 Publisher: Leuven Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Waarom, wat, hoe en hoeveel moeten we eten en drinken ? Al deze aspecten worden in dit boek nauwgezet besproken en ook toegelicht met overzichtelijke tabellen (volgens leeftijd en activiteit) en type-menu's. Uitdrukkelijke aandacht gaat naar de diverse voedingsfouten, fouten die medeverantwoordelijk zijn voor de belangrijkste welvaartsziekten, zoals: tandbederf, diabetes, zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten, bepaalde soorten kanker. Meer en meer verbruiken we (industrieel) bereide voedingswaren. Daarom wordt stilgestaan bij de additieven in onze voeding en de gebruikte conserveringsmethoden. Ook de alternatieve voedingswijzen ('natuurlijke' voeding, vegetarisme, macrobiotiek) worden besproken. Zelfs een factor zoals de kostprijs van onze voeding komt aan bod, evenals de zeker niet te verwaarlozen psychologische en sociale aspecten die verbonden zijn met de gebruikte voedingsmiddelen en voedingsomstandigheden. Kortom, dit vlot lezende boek geeft een klaar inzicht in alle essentiële facetten van de voeding. Het is wetenschappelijk gefundeerd maar toch probleemloos te gebruiken door al wie belangstelling betoont voor een gezonde, evenwichtige voeding.


Book
Handboek van het seksuele leven van de mens.
Authors: ---
ISBN: 9025410413 9789025410414 Year: 1973

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Nutri- en fytotherapie : recente ontwikkelingen
Authors: ---
ISBN: 9044116568 Year: 2004 Publisher: Antwerpen Apeldoorn Garant


Book
Gezond of gezondigd ?
Authors: --- ---
ISBN: 9789002240232 Year: 2011 Publisher: Antwerpen Standaard


Book
Voedingsleer : voor verzorgenden en verpleegkundigen
Author:
ISBN: 9789035235816 Year: 2013 Publisher: Amsterdam Reed Business Education

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Als verpleegkundige of verzorgende ben je een belangrijke vraagbaak voor de zorgvrager. Maar ook degene die snel problemen kan signaleren. Hoe meer je van dit onderwerp afweet, des te beter je de zorgvrager op dat gebied kunt helpen. Het boek bestaat uit drie delen. - Deel 1 vormt de basis en gaat over gezonde voeding, voedingsstoffen en voedingsbehoefte. - Deel 2 gaat in op de dieetleer en het voedingsadvies. Hierin worden de belangrijkste ziektes en aandoeningen en de daarbij behorende diëten en voedingsadviezen behandeld. - Deel 3 is gericht op de voeding voor doelgroepen. Het begint bij de zwangere vrouw en eindigt bij de oudere. Ook is er een hoofdstuk gewijd aan voeding en religie, en aan de maaltijdvoorziening in zorginstellingen. De lesstof is voorzien van veel theoretische en praktijkgerichte opdrachten. Zo mogelijk gekoppeld aan een casus, zodat er een link met de praktijk wordt gelegd. Op onze site www.studiecloud.nl is de tekst digitaal te lezen met links naar interessante websites, oefenvragen en samenvattingen.


Book
Nutricia vademecum. 1 : Voeding en gezondheid.
Authors: --- --- ---
ISBN: 9035219376 Year: 1998 Publisher: Maarssen Elsevier/De Tijdstroom


Book
Voedingsleer
Authors: --- ---
ISBN: 9026033613 Year: 1991 Publisher: Oostmalle De Sikkel

Listing 1 - 10 of 27 << page
of 3
>>
Sort by